Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir LT:s nya chefredaktör

Nu är det klart, erfarne publicisten Daniel Nordström tar över som chefredaktör för LT den 1 december.

Annons

LT:s nuvarande chefredaktör lämnar sin post vid månadsskiftet och går vidare till jobbet som publisher på Dagens samhälle.

Han ersätts av Daniel Nordström, som tar över ansvaret den 1 december.

Du är redan chefredaktör på VLT, Sala Allehanda, Fagersta Posten och BBL/AT (Bärgslagsbladet/Avesta Tidning). Nu tillträder du som chefredaktör för Norrtelje tidning, Nynäshamnsposten och LT. Hur många timmar har ditt dygn?

– Tyvärr inte fler än er andras. Men det här känns ändå väldigt bra. Jag kommer inte vara ensam i det här arbetet, jag har fantastiskt många bra medarbetare och chefer att stödja mig mot. Att få vara chefredaktör även på LT känns fantastiskt kul.

Berätta, vem är du?

– Jag är 49 år, kommer från Umeå där jag har kvar familjen, jag började på Folkbladet som 18-åring och tror jag har haft alla roller som finns. Jag slutade där som chefredaktör 2013 då jag värvades till Mittmedia och blev chefredaktör på Arbetarbladet i Gävle. Där stannade jag till februari i år då jag bytte arbetsplats och blev chefredaktör för tidningarna här i Västmanland.

Din relation till Södertälje?

– Jag har egentligen ingen. Som sportjournalist var jag naturligtvis där en hel del, på Assyriska och Syrianska. Och på många SSK-matcher så klart. Så det ska bli väldigt spännande att lära känna staden och som tur är finns ju ni på redaktionen där som kan och vet allt och kan lära mig. Det var egentligen likdant när jag kom till Gävle, och till Västerås. Jag har fått lära mig väldigt mycket på vägen.

Kommer LT:s läsare att märka några förändringar?

– Nej, det tror jag inte. Jag kommer naturligtvis att påverka organisationen tillsammans med redaktionen och sätta min prägel men läsarna av print och webb kommer att fortsätta att känna igen sig. Jag har också haft ett mycket stort förtroende för Olov Carlsson, som är en mycket klok publicist, så jag kommer att fortsätta på den vägen.

Första spontana reaktionen på LT när vi fick se dig på bild var: nu vet vi vad jultomten gör till vardags! Nåt du vill avslöja för våra läsare?

– Hahaha, jag gick faktiskt på stan här i Västerås häromdagen då en liten flicka i vagn pekade på mig och sa: Titta Tomten! Jag är gammal hårdrockare, pudelrockare, och när håret försvann fick det bli skägg istället. Så nej, jag är inte Tomte och jag kör inte HD eller är med i Hells Angels.

Fem snabba – LT:s nye chef på pulsen:

Vad heter Södertäljes starka kvinna?

– Det borde jag veta och har nog hört men nej. Jag säger Lillan Hedlund, LT:s nyhetschef.

Största arbetsplatsen i kommunen?

– Det kan jag. Scania.

Vad är Torekällberget?

– Torekällberget. Hm.. nej. Men dit måste jag.

Bästa hockeylaget?

– SSK. Så klart. Jag har följt SSK sedan Eldebrinks dagar. Har alltid gillat arenan där, och ibland satt Björn Borg på läktaren när Björklöven mötte SSK och det var ju stort. Egentligen har jag kanske inget favorithockeylag, jag är mer för fotboll. Liverpool är laget i hjärtat.

Var ligger det berömda kakslottet?

– Eh.. Nej, ingen aning.