Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hantverkscirklarna i Ösmo ställde ut

Mycket fint hantverk fanns i PRO:s lokal i Ösmo när föreningens hantverkscirklar visade sina verk.

Anmäl text- och faktafel

Traditionsenligt höll hantverkscirklarna i lappteknik, stick-café och vävning sin vårutställning i PRO:s lokal Träffpunkten i år den 11 maj. Det var välskyltat i samhället och annons i NP hade uppmärksammat utställningen. Man kunde köpa lotteri med vinster tillverkade av cirklarna. Förra året vann jag en vävd ljust blå matta, som nu förskönar min entré.

Ofantligt många arbetstimmar var samlade i två stora lapptäcken. De vävda mattorna passar bra i både modernt och klassiskt möblerade hem. Idéerna verkar aldrig sina när det gäller skapandet i hantverksgrupperna. Borden var fulla av inspiration. Även i år har jeanstyg i olika nyanser använts till många välkomponerade alster. Förra året var ugglor populära. De har i år ersatts av ett gäng mysiga katter. Stickat och virkat fanns också representerat – en virkad giraff var väldigt söt med sin röda nos. Den fanns på en tydlig barnbarnshörna. Det fanns faktiskt en uggla också.

De vävda alstren vittnar om skickligheten vid vävstolarna. En vackert beige duk passar i alla hem och kuddarna är fina dekorationer. Som avslutning plockar man åt sig från serveringen. En kopp kaffe med gott kaffebröd smakar alltid bra. Visst låter det lockande! Anmäl dig gärna till någon av cirklarna. Information finns på vår hemsida.

Ulla Laiho

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel