Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hejarop när veteranvetartävling hölls i Ösmo

PRO Nynäshamn vann när en veteranvetartävling ordnades i Ösmo.

Anmäl text- och faktafel

Småvägarna runt om i samhället var fläckvis isiga och det gällde att gå försiktig på vägen till PRO Ösmos lokal Träffpunkten där veteranvetarna samlats. Alla förberedelser var vidtagna. Veteranvetartävlingen var fortfarande ett oskrivet blad. Fem lag fanns på plats från PRO-avdelningarna i Tumba, Ösmo, Västerhaninge, Nynäshamn och Handen. Tävlande och publik hade intagit sina platser och publiken hejade entusiastiskt: ”Ösmo, Ösmo kämpa på, visa att ni kan dem slå! Heja, heja, heja!”

Tävlingsledare Anna-Lena Lundén förklarade regelverket. På två minuter måste man lista ut svaren på tre delfrågor i varje frågeställning, totalt trettio frågor. Ingrid Gafvelin var domare och rättade svaren. Efter fyra frågor låg Ösmo god femma. Publiken ropade: ”Ingenting att bry sig om. Det är bara att ladda om. Christer, Monica och Eyvind”.

Det var mycket jämnt under hela tävlingen men efter nionde och näst sista frågan stod det klart vem som helt ohotat var det vinnande laget. Det var PRO Nynäshamn! Vinnarlaget! Ända från början tog de initiativet och visade vilka som var herrar och damer på täppan. De vann med sina 25 poäng.

PRO Västerhaninge var också skickliga och samlade ihop 20 poäng till sin andraplats. PRO Tumba var glada över sin insats med 19 rätt. Alla svarade duktigt på de kluriga frågorna. PRO Handen trängde sig före Ösmo med sina 18 poäng.

Favoritlaget i våra hjärtan PRO Ösmo avancerade starkt och kom till slut på en hedrande femteplats med 15 korrekta svar. Alla lag var otroligt duktiga. Även publiken fick svara på frågorna, ibland med bistånd från de tävlande. Efteråt bjöd köksgruppen på kaffe och smörgås till de tävlande. Anna-Lena påminde om att det finns garner att köpa till mycket förmånligt pris.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel