Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Jansson femma i världscupfinal

Lerduveskytten Henrik Jansson från Sorunda har nu definitivt etablerat sig i världstoppen. I världscupfinalen sköt han till sig en femteplats.

Abu Dhabi. Silver i en världscuptävling på Cypern. Brons på VM i Peru. I år har 27-årige Henrik Jansson fått sitt stora internationella genombrott som senior, i lerduveskyttedisciplinen skeet.

Att Henrik Jansson nu hör till den absoluta världstoppen bekräftade han under världscupfinalen, som i början av veckan avgjordes i Abu Dhabi, i Förenade Arabemiraten.

I grundomgången träffade Jansson 122 av totalt 125 lerduvor. Därmed tog han sig som en av sex skyttar till finalen.

15 träffar av 16 möjliga klarade Henrik Jansson i den första finalomgången. Han hamnade sedan i en särskjutning, men där tog det stopp.

– Jag är nöjd med att ha nått mitt mål, som var final. Jag blev femma och är jättenöjd. Detta känns som en jättefin avrundning på säsongen, och en otrolig upplevelse och bra erfarenhet, säger Henrik Jansson.

Lerduveskyttarnas förbundskapten Claes Johansson tycker att Henrik Jansson gjorde en bra insats under tävlingen.

– Henrik har förmågan att våga och att ta en skjutplatta i taget. Han har varit i tre stora finaler i år. Det talar för sig självt och behöver inga fler kommentarer!