Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Jansson tvåa i världscupen

Lerduveskytten Henrik Jansson från Sorunda kom i helgen tvåa på en världs-cuptävling på Cypern. Det är 26-åringens hittills största framgång som senior.

26-åriga Henrik Jansson sköt strålande under en världscuptävling i lerduveskyttedisciplinen skeet, som under helgen arrangerades i Nicosia på Cypern.

Under den första tävlingsdagen träffade Jansson samtliga 50 lerduvor. Då hela grundomgången var avklarad hade han 123 träffar av 125 möjliga, vilket gjorde att han var i delad ledning.

Från och med i år går skyttet efter grundomgången till på ett annat sätt än tidigare. I semifinalen fick Henrik Jansson 15 träffar på totalt 16 lerduvor. Därmed låg han på en delad andraplats.

Efter att ha vunnit en särskjutning ställdes Henrik Jansson i guldfinal mot Abdullah Alrashidi från Kuwait.

Både Jansson och Alshidi träffade 14 duvor och därför blev det ännu ett särskytte, så pågick fram tills att någon missade.

Alrashidi prickade tio lerduvor i särskjutningen, medan Henrik Jansson råkade ut för en bom efter nio träffar. Att ta silver i en världscuptävling var hur som helst en stor framgång.

– Just nu så fattar jag inte riktigt vad som har hänt. Det är det här som jag har gått och väntat på väldigt länge, hälsar Henrik Jansson från Cypern via Svenska Skyttesportförbundet.

Tidigare har Henrik Jansson tagit medalj på junior-EM och kommit femma på junior-VM. Detta är hans största framgång på länge.

– Att leda en grundomgång och gå in och ta silver är oerhört starkt, säger förbundskaptenen Claes Johansson.