Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henriksson siktar på pallen i SM

Under helgen avgörs den andra deltävlingen i rally-SM. För Victor Henriksson från Nynäshamn blir tävlingen det första stora testet för hans nya bil.

Annons

– Man vill alltid vinna och jag hoppas att vi kan vara med och kämpa om pallplatserna, säger Victor Henriksson.

Fredagen den 27 februari inleds den andra deltävlingen i rally-SM. Tävlingen går under namnet Östersund Winter Rally och nynäshamnaren Victor Henriksson kommer till start tillsammans med kartläsaren Joel Ardell.

Duon tvingades bryta den första deltävlingen på grund av teknikstrul men eftersom de vann Östersunds deltävling förra året har de goda förhoppningar om att kunna ta en framskjuten placering.

– Vinterväg brukar passa mig och efter den första deltävlingen är vi revanschsugna, säger Victor Henriksson.

Precis som förra året deltar Victor Henriksson i klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar. En nyhet med årets säsong är att han har bytt bil. Numera rattar Victor Henriksson en Citroën DS3 R3-Max. Han berättar att den nya bilen har bättre vägegenskaper än den gamla men att den nya bilen också kan vara till hans nackdel.

– Det brukar ta några mil innan man lär sig en ny bil ordentligt. Därför har vi satt upp en tvåårsplan och använder det här året mycket till att lära känna bilen. Samtidigt vet vi att vi har kapacitet för att kämpa om medaljerna redan den här säsongen.