Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopptorn invigs med glassfest

Lördagen den 27 juni klockan 13 invigs det renoverade hopptornet på Nickstabadet i Nynäshamn. Det blir gratis glass till barnen, sandslottstävling och volleybollprickskytte.

Annons

Först ut på plankan blir kommunalrådet Daniel Adborn (FP), som ska ha utlovat ett premiärdopp från tian efter att bandet är klippt. Det påstår i alla fall kommunens stadsmiljöchef, Jesper Skoglund, och nu blir det möjligen svårt för kommunalrådet att backa från det åtagandet.

För att fira att det populära hopptornet har klätts med ny betong och halkfritt golv bjuds det på glass till barnen.

– Vi kör så långt det räcker. Jag tror att vi har ungefär 200 vaniljstrutar, säger Jesper Skoglund.

Klockan 13 inleds även tävlingar i sandslottsbyggen och prickskytte med volleyboll.

Värt att förvarna om är även att det kommer att krylla av ormar på området – plastormar som tur är. Nynäshamns kommun inleder nämligen ett försök att skrämma bort kanadagässen på Nickstabadet med hjälp av ett stort antal plastormar. Man hoppas att deltagarna på lördag ska vilja hjälpa till att placera ut dem.

– Vi har hört att gässen inte gillar ormar och väljer att inte landa där de finns. Vi testar det här på Nicksta och om det fungerar kan vi prova det på andra ställen, säger Jesper Skoglund.