Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humöret på topp hos långlöparna i November Ultra Trail Södertörn

Väderförhållandena var idealiska när tävlingen November Ultra Trail Södertörn arrangerades. Deltagarna tog sig igenom en blandad terräng.

Annons

CalleHedlund verkar ha gått om krafter kvar när han närmar sig mål och väntande dusch och klädbyte på Friskis & Svettis vid Sjötelegrafen.

Uppehåll, till och med sol och en temperatur på 5-6 plusgrader gjorde lördagens långdistanslöpning till ett perfekt evenemang. Det tycker Peter Mickos, som var en av dem som deltog i det nystartade loppet November Ultra Trail Södertörn. Själv sprang han 5,5 mil i blandad terräng.

Loppet, som gick för andra gången, är upplagt på så sätt att löparna kan välja att starta på olika distanser med den längsta från sjön Rudan i Handen. Pendeltågsstationer längs sträckan var startplatserna.

- Det började med att vårt tåg inte kom, berättar Peter Mickos och säger att humöret var på topp ändå och att det löste sig med skjuts till startplatsen.

De som startade vid Rudan, 15 löpare, höll samman hela vägen och deras bana gick över området som heter Paradiset. Alla som gått eller sprungit Sörmlandsleden just den sträckan vet att det aldrig någonsin är torrt där. Inte ens mitt i högsommaren.

- Det var en del översvämmade spångar, men det får man räkna med och att byta strumpor är ingen idé, konstaterar Peter Mickos.

Han säger att det är fascinerande med den här långloppsvarianten. Man vet hela tiden att det kommer råda olika förhållanden längs sträckan och man försöker förbereda sig på det. Någon tidtagning förekommer inte, även om många höll reda på sin egen tid.

– Jag sprang väl på sex, sju timmar, säger Peter Mickos. Det viktigaste var att gruppen höll samman och att vi hade en trevlig dag tillsammans!

PeterMickos gjorde ett stopp på Söderbyvägen i Ösmo för att fylla på energiförrådet. Några av löparna i November Ultra Trail Södertörn sprang hela vägen från sjön Rudan i Handen, och tog vägen över Paradiset, som ligger i Huddingeskogarna. Där stod vattnet midjehögt på sina håll.

Henrik Gustafsson, Helena Dalivin och i bakgrunden Claes Scheffer stannade till på Söderbyvägen i Ösmo för lite påfyllning av energi. Förutom energidryck och energibars, så fanns kaffe och kladdkaka för den som ville ha det.

Solveig Sigridsdotter Thörnblom

Annons