Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ska man veta hur hög anslutningsavgiften blir?

Replik "VA-planen fortsätter" NP 13/7

Anmäl text- och faktafel

Jag tackar för ditt svar, men den viktigaste frågan fick inget svar. Varför det står i VA-planen att ”särtaxa enligt vattentjänstlagen kommer att tillämpas?” Du skriver att nivåerna höjdes rejält till 2015 för att vara anpassad till VA-planen. För att kunna anpassa en kostnad så behöver man ta fram en kalkyl, men när Sorundanet Nynäshamns kommunparti har begärt att få se en kalkyl så säger man att det inte finns någon att visa och att man inte vet hur stora kostnader det blir, inte ens på miljonnivå.

Detta gör mig verkligen brydd. Hur ska nya abonnenter kunna veta hur mycket anslutningsavgiften kommer att ligga på om ett, fem eller femton år, om man har räknat för lågt 2015? Om inte särtaxa ska tillämpas och VA-taxan inte ska höjas, hur ska då underskottet i budgeten betalas? Ska man ta ut det direkt? Om man har gått ut med en avgift på 250 000 kronor och det hamnar på 500 000 kronor, vad kallar man den ökningen för? Särtaxa eller?

Hur hög anslutningsavgiften kommer att vara när VA-planen är fullt utbyggd är det ingen som vet. Det finns husägare som redan har problem med anslutningsavgiften, som den är i dag, pensionärer som redan har problem med dagens nivå på anslutningsavgiften och inte får lån på banken, de som sitter i villa med topplån, som måste amortera och inte får mer lån. Är det meningen att dessa familjer ska bli tvungen att sälja sitt hem och flytta? Vi anser att denna VA-plan är rättsosäker!

H-O Krafft, för Sorundanet Nynäshamns kommunparti

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel