Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster ilskna över husförslag

Hyresgäster är kritiska till planerna på nytt hus på Floravägen i Nynäshamn.

Annons

Kritiken var inte nådig när Holmströms fastigheter, On arkitekter och kommunen bjöd in till möte om nytt hus på Floravägen.

Mellan huset i korsningen Floravägen och Centralgatan och det nyare tegelhuset vid Floragränd finns ett gap. Och ett par garageportar. Där vill fastighetsägaren bygga ett nytt hyreshus. Men det vill verkligen inte de boende i de befintliga hyreshusen i kvarteret.

– Det är girighet som styr, sa en mötesdeltagarna. Skönhet betyder ingenting längre!

Omkring 30 boende hade kommit till mötet, som syftade till att informera om processen och berätta vad de berörda boende kan göra för att deras synpunkter ska beaktas under resans gång. Att synpunkterna måste ha kommit kommunen tillhanda senast den 25 juni var en av anledningarna till den stora irritation som rådde hos de boende. Tiden var alldeles för kort, ansåg man.

Kommunens planchef Boel Hellman gjorde så gott hon kunde för att förklara vilka frågor från de berörda som ska framföras till kommunen, och vilka som ska ställas till fastighetsägaren. Liksom så ofta när boende möter fastighetsägare kom mötet att handla om rena kundtjänstärenden, som inte har med byggandet av ett nytt hus att göra.

– Kommunen är för en förtätning av stadskärnan och det här gapet mellan husen, som rymmer två inte så vackra garageportar, kan vara ett lämpligt ställe att bebygga, sa Boel Hellman.