Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyreshöjningar att vänta

Det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder vill höja hyran med 2,5 procent från och med april. Det är betydligt mer än de 1,2 procentenheterna som det privata bolaget IHF Bostad önskar höja sina hyror med.

Budet möter nu motstånd från Hyresgästföreningen som i veckan har förhandlat med Nynäshamnsbostäder.

– 2,5 procent ligger inte i linje med hur det ser ut i resten av Stockholms län och det är inom orten som Nynäshamnsbostäder måste göra sin jämförelse, säger ordföranden för Hyresgästföreningen i Nynäshamn, Jonas Carlsson.

Enligt honom har IHF Bostad lagt sig på en nivå som ligger mycket närmare ”verkligheten”.

– Jag tror att höjningen kommer att hamna på ungefär 1,2 procent i slutändan.

När Nynäshamnsbostäder avyttrade drygt 500 lägenheter i fjol var det många hyresgäster som oroade sig för att hyrorna skulle gå upp när IHF Bostad blev ny ägare. I stället kan det alltså bli de kommunägda bostäderna som blir dyrast.

Parterna har till den 1 april på sig att förhandla om lämplig hyreshöjning, men än så länge har de inte nått konsensus. Jonas Carlsson är inte orolig.

– Vi kommer att komma överens, säger han.