Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I väntan på att få komma ut igen – här är en träff som vi minns

Max Möllerfält har grävt i sitt eget bildarkiv och hittat fotografier från ett musikkafé på Svärdsögården.

I dessa tider -  där tidningar, radio, internet och allt vad informationskanaler heter och myndigheter utfärdat påbud om att i vart fall äldre skall vara återhållsamma med sociala kontakter utanför egna stugdörren – är det ett fint tillfälle att ta sig tid att titta djupt ner i det egna bildarkivet.

Det var inte många månader sedan som alla i vårt samhälle obehindrat kunde röra sig fritt och umgås, utan minsta tanke på att det kunde dyka upp ett virus som så skulle kunna bli ett globalt problem. På mängder av mina bilder återfinner man kort med folk i grupper eller sällskap. Idag kan man glädjas vid återsynen och verkligen hoppas, att det  blir så att man kommer att kunna umgås “normalt” igen.

I bildhögen fanns musikanter som 17 februari 1998 träffades i Svärdsögården på Torö och spelade och umgicks. Inga särskilda krav på kompetens fanns vad jag kan förstå, utan det var nog så att kunde man traktera ett instrument så var det bara att komma och delta. Publik fanns också liksom kaféteria.Med andra ord så var det ett tidigt musikkafé i Svärdsögården.

Drivande i dessa evenemang var bröderna Gert och Sune Höglind. Dessa härliga spelningar återkom under flera år.

Max Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel