Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ilija Batljan tvingas lämna Rikshem

Nynäshamns tidigare kommunalråd Ilija Batljan tvingas lämna sitt arbete som vice vd för Rikshem.

Nynäshamns tidigare kommunalråd Ilija Batljan (S) tvingas bort från arbetet som vice vd på fastighetsbolaget Rikshem. Bolagets styrelse har inte längre något förtroende för Batljan och har beslutat att skilja honom från tjänsten.

Ilija Batljan ska, enligt ett pressmeddelande från Rikshem, ha initierat stora fastighetsaffärer i ett eget bolag utan att ge styrelsen någon information. Dessutom har han tecknat ett bostadshyreskontrakt med annan part utan att inhämta styrelsens synpunkter. Styrelsen anser att Batljan har brustit i sitt omdöme.

- För oss i styrelsen är det självklart att vice vd inte kan bedriva fastighetsaffärer i privat regi och det är därför vårt förtroende för honom är förbrukat. Styrelsen tycker att detta är mycket tråkigt då Ilija Batljan gjort berömvärda insatser och varit mycket viktig för företagets framväxt, säger Mats Mared, styrelseordförande för Rikshem.

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Företagets affärsidé är att använda kapital från pensionssparande till att köpa, utveckla och äga bostäder och samhällsfastigheter.Bolaget äger fatigheter i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Linköping, Västerås, Norrköping, Helsingborg, Malmö, Jönköping, Huddinge, Sundsvall, Halmstad, Södertälje, Solna, Kalmar, Nyköping, Sigtuna, Ale och Knivsta.

Ilija Batljan var kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn mellan 2005 och 2009. Därefter var han under en period oppositionslandstingsråd i Stockholms läns landsting.