Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga höga bollar när gåfotboll ordnas i Ösmo

Ösmo GIF Fotboll ordnar varje vecka gåfotboll för personer från 55 år och uppåt.

Anmäl text- och faktafel

Varje fredag kl. 14,00 träffas man vid Ösmo IP för träning och match.

Reglerna är enkla: Man måste gå och därför ha en ständig markkontakt med en fot. Det finns ingen offside och man spelar utan målvakter på en plan omkring 20x40 meter. Inga höga bollar tillåts.

De deltagande skall vara 55 år eller äldre. Man spelar med mixade lag, män och kvinnor.

Denna form av fotboll har sina rötter i England och heter där ”walking football”.

Man drog igång i Ösmo i maj 2019 med 10 deltagare och nu är man uppe i totalt 25. Den 25 september deltog ett mixedlag i Enskedecupen. Erfarenheten därifrån är att man bör ha avbytare med sig. Man spelade där tre matcher mot Enskede, Hammarby och Boo.

Fredag den 11 oktober var det bara 10 grader varmt och duggregn. Det blev ändå 13 spelare som mötte upp, plus Linda Nyberg. Linda svarar för denna disciplin inom Ösmo GIF Fotboll.

Susanne Lindmark, Ösmo GIF, höll först i en värdefull uppvärmning i det något kyliga vädret och sedan blev det övning med passning fram och tillbaka och därefter direktskott mot mål.

Denna gång delade man sedan upp deltagarna i två lag där ena laget fick gröna västar. Laget utan västar spelade ett väldigt säkert passningsspel och hade ett starkt försvar. Man vann med hela 10-3.

Förra gången fick jag möjlighet att visa lite gångteknik. Sträcka på sig för att avlasta ryggen, arbeta med armarna helst i 90 grader och träna på att gå på en rak linje. Man bör också försöka koppla av och inte spänna sig.

Tack Ösmo GIF för ett roligt motionsarrangemang och den goda fikan med bullar och frukt efteråt. Även vätskan som ges i pausen är viktig.

Bengt Agemark

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel