Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Alhagens våtmark är inte sig lik – och skulle behöva toalett"

Hans-Peter Stülten uttrycker i en insändare oro för Alhagens våtmark. Han tycker att ekosystemet där verkar ha blivit förändrat.

Jag har under flera års tid ganska ofta promenerat i Alhagen med min hund, jag tror därför jag känner den ganska bra, och speciellt hur de olika dammarna brukar se ut.

Sedan olyckan i fjol då 3 kubikmeter bensin kom ut i Alhagen verkar som ekosystemet har haft problem att återhämta sig. Jag ser att i år finns det tjocka lager av alger på ytan av nästan samtliga dammar, även den som ligger omedelbart innan utloppet i Norrviken. Den brukar ha ett klart vattenspegel, men i år alltså inte.

Om det är förra årets utsläpp som är orsaken vet jag naturligtvis inte, men det ser konstigt ut tycker jag, när man jämför med hur det brukar se ut.

Sedan är det ett annat problem i Alhagen, och det är något som kommunen snabbt kan åtgärda.

Det finns inte en enda toalett i hela området. Det finns ett flertal grillplatser, det finns fina nya bänkar men ingenstans man kan klara naturbehoven.

Med tanke på att det även är en viss skolverksamhet i Alhagen, tycker jag det borde finnas i alla fall ett par toaletter/torrklosetter i området.

Vi män/pojkar klarar det oftast genom att gå bakom en buske eller ett träd, och kolla noggrant att ingen kommer gående på stigen, men det är ju lite svårare för kvinnor/flickor.

Jag tycker därför det bör sättas upp i alla fall 2-3 toaletter i området så man kan klara sina naturbehov på ett försvarligt sätt.

Hans-Peter Stülten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel