Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla människor måste minska sina utsläpp

Svar till Annie Östlingsson, Ordförande, MUF Nynäshamn gällande den rödgröna röran. Allt hänger ihop Annie, som uppvuxen på landsbygden i Höga Kusten vet jag att bilen är nödvändig för största delen av befolkningen i dagsläget på grund av att infrastrukturen fortfarande inte är tillräckligt bra.

Det är inte många som skulle klara sig med en elcykel och det är inte heller vad som är svaret som du verkar påstå när du skriver att det är symbolpolitik vi rödgröna driver. Vi vet att utsläppen från koldioxid från bensin är en stor orsak till klimathotet, det är fakta, samma sak gäller flygets utsläpp samt stora företags utsläpp. Elbatterier är inte svaret, inte heller biodrivmedel.

Svaret är att alla människor måste minska sina utsläpp så gott det går och de kan. Vi politiker måste göra det lättare att kunna välja bättre alternativ än de som finns idag.

■ Fler och bättre bussförbindelser som kan transportera många personer istället för att människor tvingas använda bilen för att hämta på förskolan, handla och ta sig till jobbet.

■ Bättre gång och cykelvägar så man kan färdas säkert längst landsvägar.

■ Skarpare krav på företag med mål att de ska minska sina utsläpp.

■ Bättre och snabbare tågförbindelser som ett alternativ till flyget.

■ Innovativa och hållbara lösningar som bevarar planeten.

Emma Solander

gruppledare

Miljöpartiet Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel