Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det bara yngre som ska visa respekt?

Annons

Jag och min rörelsehindrade hustru går långsamt ut från huvudentrén till Sjötelegrafen, via Icas blomsteravdelning, bärandes på kassar samt en blomlåda. Då kör en äldre man med sällskap upp och tvärstannar precis framför oss, så om vi inte sett upp hade vi gått rakt in i hans bil alternativt blivit påkörda. Jag markerar med arg blick vad jag tycker men han ignorerar såklart detta.

För en tid sedan kör jag längs Centralgatan i gångfartshastighet då jag hör en acceleration bakom mig och noterar att jag blir omkörd i höjd med Lindex, även detta av en äldre man. Dessa beteenden är inte första gången de uppvisas och tyvärr alltid av samma kategori, det vill säga äldre män, aldrig kvinnor. Ofta brukar ju dessvärre vissa kategorier människor pekas ut som konstant respektlösa, yngre män med invandrarbakgrund i synnerhet och ungdomar i allmänhet, vilket alltid känns lika tråkigt då tyvärr alltför många äldre visar upp ett mycket trist beteende.

Man kan ju knappast klaga på andra över ett beteende man själv uppvisar eller hur? Det är ju faktiskt ganska enkelt : Vill du ha vänlighet, hänsyn och respekt så måste du visa det själv! Vad är det som är så svårt att förstå?

Luttrad bilförare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel