Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barnen värda mer efter allt skräpplockande

Under vecka 17 uppmärksammades ”Håll Sverige Rent” med en skräpplockardag för många av kommunens skolor. Att få reda på att en klass i skolans närområde plockat över 70 kilo skräp är rätt skrämmande information att få ta del av.

Jag tycker generellt att det är ett bra initiativ och att detta kopplas samman med information i skolan om natur och miljö och hur vårt sätt att leva förstör och bryter ner miljön och konsekvenserna av det både i närtid och framtid. Jag själv gjorde samma sak när jag gick i skolan och det jag tycker är lite tråkigt är att man inte väljer att göra denna dag till något speciellt. Vi grillade utomhus till lunch och spelade brännboll och fotboll tillsammans på eftermiddagen. Att läsa att det sponsras med sopsäckar/plastpåsar/plasthandskar och att barnen ska få en penna är nästan lite ironiskt.

Visa lite tacksamhet med till exempel trevliga aktiviteter och grillmat för barnen. Det tycker jag att de är värda efter ett enormt jobb väl utfört!

Förälder

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel