Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Båtskatt känns som ett slag i ansiktet

Angående artikeln om båtskatt i NP 19 juli.

Det är en självklarhet att vi ska vara rädda om vår miljö i alla avseenden och det görs också stora insatser hela tiden inom fritidsbåtssektorn, bland annat genom att båtklubbarna och båtägarna gör allt för att bli helt giftfria.

Att i detta sammanhang nämna ordet båtskatt känns som ett slag i ansiktet när klubbarna redan betalar höga inspektionsavgifter till miljömyndigheten.

Nu får vi dessutom läsa om forskare som hävdar att våra bryggor förstör bottnarna och föreslår därmed båtregistrering och båtskatt som lösning. Är det inte bryggskatt man menar?

Är det verkligen forskarnas sak att föreslå en politisk lösning? Jag får nu känslan av att denna forskning är politiskt sponsrad. I synnerhet då man påstår att det rör sig om 200 mil utan att sätta det i ett sammanhang. 200 mil låter ju mycket och ”sticker ut”.

Mer seriöst borde vara redovisning av hur mycket bryggyta i förhållande till vattenareal som berörs. Jag är säker på att en sådan redovisning blir mer begripligt då man har något att jämföra med. 200 mil säger egentligen inte så mycket om man inte jämför. Man har inte heller nämnt något om hur vattendjupet under bryggan påverkar mätningarna. Menar man bryggor på grunda vatten eller är det oavsett djup och bottentyp?

Det som redovisats i NP känns inte seriöst utan mer som politisk ”slagdänga”.

Henrik Winberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel