Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Befängt att parkering endast kan betalas med app"

En ledsen medborgare i Ösmo tycker att det är dumt att man måste ha en smartphone och en app för att få parkera utranför PRO-lokalen.

Ibland tänker jag, att man aldrig ska sluta förundras över saker och ting och framförallt händelser. Jag är pensionär i de övre åren. Medlem i Ösmo PRO och även sedan några år i Sorunda PRO.

Det finns idag många PRO-medlemmar, som kanske inte “når upp” till den ålder som står på papperet. Alltså är vi ganska friska och alerta. Vi ställer upp med att “arbeta” för PRO. En förening som PRO behöver en fungerande styrelse. Det behövs ledare för alla cirklar som ingår i PRO verksamheten. Inför våra månadsmöten behövs köks- och städpersonal. Många är de som besöker PRO-lokalerna.

En del bor ganska nära PRO-lokalerna och tar sig dit gående. P-skiva för de bilburna har fungerat alldeles utmärkt. I Stora Vika (PRO Sorunda) har det delats ut P-tillstånd till de som besöker PRO-lokalen Hillersjögården vid PRO:s verksamheter. Varför ta bort det som fungerar?

Nu ska det införas ett nytt system för att få parkera sin bil. Man måste ha en app i sin telefon, för att kunna betala p-avgift.

Det här är ju befängt och en rejäl överkörning av de som inte har den finessen. Själv har jag en mobiltelefon och är glad för det. Men jag är tillräckligt “ung” och rörlig, så att jag kan använda min bil. Det finns dock personer som har svårt att gå och måste använda sin bil.

Trots våra många år, så kan vi i alla fall köra bil. “Straffet” för det blir, att “Du måste ha en app” för att kunna parkera utanför PRO-lokalerna. Självklart är det väl ekonomi med i leken?

Nej, snälla ni som bestämmer: Låt oss få stå gratis utanför våra PRO-lokaler, så länge som vi överhuvudtaget kan ta oss dit.

Ledsen och utan app

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel