Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Besvikna på Backlurafestivalen

Backlurafestivalen besökte vi med barn från några månader upp till 6 år.

De tre som stod på scenen och hade ansvar för musiken är säkert halvdöva för någon hänsyn till barnen togs ej. Musiken var så hög så det gjorde ont i öronen. Flera vuxna höll för öronen. Fanns det ingen vuxen som hade ansvar för volymen?

Fanns det ingen som förstod/hörde att det var rena diskvolymen - mitt på dagen med en massa små barn! Fy vad dåligt.

Och hinderbanan som de skickade iväg barn tre och tre, fast den var gjord för två barn i taget.

Vårt barn blev bortknuffad direkt när de hoppade in i den, och kom gråtandes ut ur den.

De stora hon var med hade knuffat undan henne flera gånger för det var tävling om vem som var snabbast.

Varför måste det vara tävling? Varför inte låta de barn som ville ta sig runt göra det i sin egen takt? För hinderbanan var ju kul.

Nej, det skulle tävlas och de blev ihop-parade med vem som helst..

Blev ett kort besök, hon ville hem och ingen stod ut med den höga musiken och hur kul är det att se barn gråta för att det ska tävlas. Trodde att det skulle vara kul för henne.

Skärpning nästa år

Svar:

Hej. Du har synpunkter på Backlurafestivalen, bland annat skriver du att volymen på musiken var för hög och att det var för trångt och för tävlingsinriktat i hinderbanan.

Vad tråkigt att din familjs upplevelse av festivalen inte blev den önskade. När det gäller volymen betraktar inte vi den som att den var besvärande hög, utan mer att den höll normal nivå för en glädjefylld festival.

Till den här gratisfestivalen hade vi också köpt in en tjänst med uppblåsbar hinderbana, som varit populär vid flera arrangemang som kommunen anordnat. Att det blev trångt i banan beror på det stora intresse och tryck som det blev att vara i den. Någon uppmuntran till tävling fanns inte, sedan kan det förstås finnas barn och unga som rycks med av entusiasm.

Kristian Slotte, enhetschef för Ung fritid på Nynäshamns kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel