Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Biblioteket har ställt om under coronapandemin – våra fina möbler kommer tillbaka"

Bibliotekschefen Giovanna Jörgensen förklarar i ett insändarsvar varför det inte ser ut som vanligt på Nynäshamns bibliotek.

Svar till Bertil som inte längre känner sig välkommen på Nynäshamns bibliotek.

Hej Bertil och tack för ditt inlägg!

Det var bra att du skrev, det ger mig en chans att få förklara vad som händer på biblioteket.

Först av allt vill jag säga att det var fint att höra att du tycker om vår nya inredning i tidskriftshörnan. Vi är själva väldigt glada över att ha skapat en inbjudande och bekväm läshörna vid tidskrifterna. Det ligger i bibliotekets blodomlopp att vara en öppen, välkomnande och tillgänglig plats för alla.

Varför har vi då vidtagit de åtgärder du nämner i ditt inlägg?

När det blev klart att Sverige drabbats av en pandemi där vi alla bär ansvar för att minska smittspridning fick biblioteken en utmaning. Stänga helt eller ha öppet med korta besök och därmed så få ”kontaktytor” som möjligt. Vi vill ha öppet i Nynäshamn och har därför skapat ett bibliotek som temporärt inte inbjuder till längre besök än för att lämna och låna. Detta för att vi ska kunna bevara den låga smittspridning som finns här i kommunen.

Vi försöker kompensera detta med så mycket uppsökande verksamhet som möjligt, vi kör hem böcker till våra äldre och övriga personer i riskgrupperna. Vi erbjuder take-awaypåsar som vi packar med böcker utifrån era önskemål och ställer utanför ingången till biblioteket. Vi vill finnas kvar i er närhet men inte bidra till smittspridning!

Hoppas att detta i någon mån förklarar frånvaron av sittplatser på bibliotek idag och att du känner dig varmt välkommen tillbaka nu och efter denna kris vi tillsammans kämpar oss igenom.

Giovanna Jörgensen, bibliotekschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel