Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Biblioteket måste räddas från nästa översvämning

Artikel 5 av 5
Översvämning i Nynäshamns bibliotek
Visa alla artiklar

Svar på artikel i Nynäshamns Posten, den 23 augusti insänt av "Daniel".

Att det inte är första gången som huvudbiblioteket drabbas av översvämning håller jag med om. För cirka 4-5 år sedan var det översvämning inne på samma avdelning. Fast då var det ett helt annat rör som hade gått sönder.

Då som nu förstördes det böcker och även andra saker. Nu är personalens och besökares vistelsemiljö helt drabbad och har lett till att biblioteket måste vara stängt för besökare. Under stängningen inventerar bibliotekets personal skadornas omfattning och kastar inventarier som har blivit totalförstörda. Bibliotekets personal har en arbetsmiljö som bland annat består av avfuktare som avger buller. Det jag vet är att skadornas omfattning kommer att ge kommunen stora kostnader och drabbar kultur- och fritidsförvaltningen. Vilket jag som ordförande tycker är mycket beklagligt.

Att förhindra återkommande översvämningar har kommunen svårt med att påverka. Kommunen hyr lokalen som ligger i Folkets Hus. Ägare av Folkets Hus är föreningen Folkets Hus Nynäshamn. Givetvis är kommunen och jag som ordförande för kultur- och fritidsnämnden intresserade av vad föreningen tänker göra i framtiden och vad deras försäkringsbolag har kommit fram till för åtgärder.

Maria Gard Günster (C) kommunalråd, ordförande kultur- och fritidsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel