Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bra för Nynäshamn att det byggs

En insändare i NP nyligen hade rubriken ”Endast byggföretagen och kommunledningen vill ha höghusen” och ondgjorde sig över några av de projekt som är på gång i kommunen.

Jag vet inte om det var insändarskribenten själv som skrivit rubriken eller om det var tidningens tolkning av texten, men jag ogillar skarpt när någon gör sig till talesperson för alla andra. Man hör ofta att ”många med mig tycker” eller ”alla tycker”, men det finns förstås också motsatta synpunkter i de allra flesta fall. De som är nöjda hörs sällan.

Personligen tillhör jag dem som är positiv till såväl Magnolias som BTH:s projekt eftersom de enligt min mening kommer att tillföra såväl bostäder som något nytt till stadsbilden på platser som knappast är särskilt tillgängliga för nynäshamnarna idag. Samtidigt förstår jag att kringboende kan ha synpunkter när deras närmiljö förändras, det är en naturlig reaktion. Allt kommunen gör eller vill göra behöver förstås inte heller alltid vara rätt, men om Nynäshamn ska ha en chans att utvecklas kan vi inte säga nej till alla förändringar och satsningar.

Vi har ett attraktivt läge på pendlingsavstånd från storstaden såväl som närheten till hav och natur. En fantastisk livsmiljö för alla oss som bor här, och som fler kan upptäcka. Med nya invånare blir vi fler skattebetalare som bidrar till att den kommunala välfärden kan förbättras, något som i förlängningen gynnar oss alla. Vi får också ett större underlag för företag som vill driva verksamheter på orten och med det kommer nya arbetstillfällen så att fler kan välja att både bo och jobba på hemmaplan. Men om det ska vara möjligt behövs också att vi välkomnar företag som vill investera i kommunen.

Vi ska förstås ställa krav på dessa företag och det som byggs, men när det kommer till tycke och smak är vi olika och det är svårt att tillfredsställa allas önskemål om hur vår stad ska utformas. Jag gillar som sagt de pågående projekten, men är varken byggherre eller kommunpolitiker.

Positiv Nynäshamnare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel