Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bra kan bli bättre i Nynäshamn

Genmäle till Anders Johanssons insändare om att bo i en hamnstad.

Antar att det är jag som är knäppgöken i hans artikel. Hade jag varit 65 år yngre, hade jag nog svarat som man gjorde på den tiden: ”Den som sa det, han var det”!

Jag älskar att bo i en hamnstad som jag också skriver i min insändare. Men det innebär ju inte att bra kan bli bättre. Det enda jag anmärkte på var det monotona buller som kommer från terminalen för färjorna till Ventspils och Gdansk. Om det är dieselmotorer som står och går kontinuerligt, är det bara att gå över till att driva fartyget i hamn med eldrift. Så sparar man såväl människors miljö som hälsa.

Så gör Gotlandsfärjorna till exempel.

Och om herr Johansson följer med vad som händer i nutiden, så har såväl Rapport som Aktuellt diskuterat i veckan precis detta gällande de stora kryssningsfartygen som ligger i våra hamnar. Att det är svårt att driva fartyg till havs med el, förstår kanske även herr Johansson, men i hamn går det alldeles utmärkt.

Beträffande gångväg från pendeln till Gotlandsfärjan tycker jag att man inte, om man är öppen, positiv och framåtriktad förstås, skall ta ordet ”aldrig” i sin mun. Det har skett större under än så i en progressiv, serviceinriktad och trevlig hamnstad som Nynäshamn.

Home sweet home

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel