Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Bygg inte ut Vansta industriområde"

En Ösmobo föreslår i en insändare att nya industriområden bör placeras intill väg 73 och att den planerade utvidgningen av Vansta industriområde ska stoppas.

Anmäl text- och faktafel

Varför vill kommunen bygga ut Vansta industriområde? Har man tänkt något på konsekvenserna för att utveckla Ösmo tätort åt detta håll? Naturligt borde vara att man vill lägga bullrande verksamheter ute vid motorvägen, så långt som möjligt ifrån bostäder och där det är tillgängligt nära en stor väg för trafiken.

Genom att bygga ut Vansta industriområde, kommer belastningen på 225:an att öka ännu mer. Enbart drivmedelsstationen kommer innebära en stor ökning. Hur påverkar det möjligheterna att bygga bostäder vid 225:an på ösmosidan?

Eftersom det ligger bostäder och omsorgsboenden i närheten av Vansta industriområde kommer det vara svårt att ha vilka verksamheter som helst i denna del, med avseende på buller och risker. Närheten till kollektiva färdmedel från detta område borde innebära att man framöver vill utveckla bostäder här. Har man då byggt ut ett industriområde medför det problem.

Tänk lite nytt istället! Utveckla området med varierande verksamheter som inte är störande. Det skulle kunna medge till exempel någon butik, restauranger, barn- och utbildningsverksamheter och kontor/lager för småföretag. Ett lättillgängligt och öppet område utan störande verksamheter dit man kan ta sig lätt utan bil. Det skulle göra det lättare och mer naturligt att utveckla tätorten ditåt.

Ett nytt industriområde planeras vid Segersängsavfarten och Älby ska utökas. Satsa där istället för att bygga bort möjligheterna för bostäder nära kollektivtrafiken i Ösmo!

Ösmobo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel