Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg nytt centrum i hamnen

Satsa på ett nytt Nynäshamns centrum i hamnområdet. Det är för vattnet, hamnen och skärgårdskänslan som turister hittar hit och det är till hamnen och vattnet vi Nynäshamnare gärna drar oss. Där finnas bättre förutsättning för att få ekonomi i affärs- och restaurangverksamhet.

När det kommer till kritan så lägger folk sin tid och sina pengar där man är säker på att hitta det man är ute efter, eller där det finns andra möjligheter till upplevelser. Man handlar via nätet, i köpcentra med ett bra utbud och åker till platser som har något extra att erbjuda. Ödsla därför inte extra mycket skattepengar på att krysta ihop något hamnlikt stort centrum i just den del av staden som utgörs av stenöknen i korsningen Centralgatan-Fredsgatan. Det är i praktiken ett minicentrum som till stor del bärs upp av de närboende, och det finns liknande minicentrum i staden så som Malmtorget och Heimdalsplan att stötta.

Att försöka göra om dessa minicentrum till områden med ett pulserande kvälls/nattliv är en utopi. Får inte de närboende sova måste man flytta. De affärer som överlever där gör det för att de närboende ser ett värde i dem. Resten av lokalerna blir kontorslokaler som drar in hyra så att fastigheten blir lönsam, vilket gagnar både boende och affärsidkare.

Satsa istället extra skattepengar på att i hamnområdet bygga tidsenliga och konkurrenskraftiga affärsdelar och planera in kvälls/nattöppna restauranger på ett sätt som inte stör de boende. Bygg ett nytt Nynäshamns centrum i hamnen.

Centrumlyft

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel