Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Dags att Ringvägen blir bilfri"

En insändarskribent anser att biltrafik bör förbjudas på Strandvägen i Nynäshamn.

Ringvägen är Nynäshamns närmaste och mest spektakulära sevärdhet, och det är inte konstigt att den väcker känslor. Den senaste diskussionen har gällt en planerad parkeringsplats vid vägens norra ände.

Parkeringsplatser utgör ofta förfulande inslag i landskapet, men det finns en poäng med att skapa goda p-möjligheter i närheten av Ringvägen, nämligen att själva den vackra vägsträckan nu äntligen kan göras bilfri.

Detta har diskuterats då och då under årens lopp men ännu inte blivit av. Nu kan det bli möjligt tack vare den nya p-platsen! Man parkerar enkelt sitt fordon antingen på Lövhagen eller på det nya stället och fortsätter till fots. Det finns inte längre någon anledning att köra hela slingan med bil.

Vi får lita på att Nynäshamns kompetenta stadsträdgårdsmästare ser till att så få träd som möjligt behöver offras, sju stycken enligt uppgift. Att kunna parkera i skuggan av träd innebär för övrigt en fördel även för bilisten. Det vet alla som har åkt bil på sommaren. Den nya parkeringen kommer att vara grusad, och även det tyder på att man tänker ta hänsyn till naturen. Hårdgjorda ytor som asfalt är däremot klart olämpliga vid häftiga regn, särskilt i strandnära lägen som detta.

Om man inte kan gå långa sträckor då, men ändå vill uppleva naturen och den fria utsikten? Förslagsvis kan de trafikanter som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade, så kallat handikapptillstånd, få dispens för att köra bil på Ringvägen och nyttja de parkeringsplatser som finns på olika ställen längs sträckan. Samma sak skulle kunna gälla för organiserade turistarrangemang, till exempel bussar som visar kryssningsresenärerna runt i denna vackra stad. Vi andra kan, som sagt, med fördel parkera bilen och promenera.

Frilufsaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel