Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Dåliga argument för bostadsplaner på Trehörningen"

En insändarskribent ifrågasätter de argument som används för att motivera beslutet om att planera 20 nya bostäder på Trehörningen.

Angående beslut i kommunstyrelsen om detaljplan på Trehörningen.

I artikeln i NP fredagen den 11:e september motiverar Harry Bouveng beslutet på ett märkligt sätt.

Att ett ”löfte” som en före detta ordförande i kommunstyrelsen har lämnat innan kommunstyrelsen tog beslut om den fördjupade översiktsplanen 2017-07-11 skulle gälla, är svårt att förstå. I planen är det aktuella området inte upptaget som utvecklingsområde eftersom det klassas som ett ”mycket värdefullt grönområde”, med ”värderad grönstruktur”.

Harrry Bouveng uttalar sig också om trafiken, hänvisar till hur det var när Riksförsäkringsverket var igång för 30-40 år sedan med några varutransporter om dagen. Sedan dess har ett hundratal bostäder tillkommit och dessutom Nynäs havsbad.

Harry Bouveng uttalar sig också om sjukhusparken, de planerade bostäderna ”kommer inte att begränsa tillgången till parken”. Det är ju precis där nybyggnationen ska ske, då försvinner gör vitsippsbackarna, de pampiga ekarna och hasseln.

Nej Harry Bouveng, tänk om innan ni slösar med skattepengar på en ny detaljplan.

Om du inte har läst den fördjupad översiktsplanen från 2017-07-11, så finns den på kommunens hemsida.

Gör om, gör rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel