Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Därför bygger vi Norvik Hamn

Annons

Vi känner inte riktigt igen oss i den beskrivning som Johan Sturesson målar upp angående Stockholm Norvik Hamn som Stockholms Hamnar håller på att bygga.

Det finns tre huvudskäl till varför vi bygger Stockholm Norvik Hamn. Fartygen växer, Stockholm är en av de snabbast växande huvudstadsregionerna i Europa och sjövägen är det mest miljö- och kostnadseffektiva sättet att transportera gods på. Samtliga dessa förutsättningar är mer sanna nu än när vi startade projektet.

Den containerterminal som finns i Stockholm har vi vuxit ur sedan länge och hamnen i Nynäshamn behöver avlastas. Redan idag är med andra ord behovet av Stockholm Norvik Hamn stort och intresset för den nya hamnen växer i både Sverige och världen i takt med att invigningsdatumet närmar sig.

Hutchison Ports som kommer att driva containerterminalen är en av världens största terminaloperatörer. De är specialister på att just driva terminaler, inte att frakta gods. De ser Stockholm Norvik Hamn som en mindre men strategiskt viktig hamn på grund av sitt läge i Östersjön och närheten till en starkt växande Stockholmsregion.

Vi har alla tillstånd som krävs för att bygga och driva Stockholm Norvik Hamn. Projektet ligger på budget. Vi ser med stor tillförsikt på vår investering och ser fram emot att ta emot både gamla och nya kunder när vi öppnar 2020 – containerterminalen med industrispår den 2 maj och roro-terminalen i september helt enligt plan.

Camilla Strümpel, kommunikationschef Stockholms Hamnar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons