Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför råder det byggstopp i Kalvö industriområde

Förvaltningschefen Alf Olsson förklara i ett insändarsvar varför det råder byggstopp i Kalvö industriområde.

Anmäl text- och faktafel

Svar på insändare med rubriken ”Byggstopp i industriområde hindrar lokala företag från att utvecklas”.

Hej Petter. I din insändare undrar du hur det kan vara rimligt att byggstoppa redan bebyggda fastigheter på Kalvö industriområde och därmed hindra företag från att utvecklas och omöjliggöra en normal framtidsplanering.

Det är självklart olyckligt när enskilda näringsidkare drabbas, men syftet med ett byggstopp är inte att hindra företag från att utvecklas. I det här fallet är det länsstyrelsen och Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund som har beslutat att kommunen ska göra en så kallad markmiljöteknisk utredning för att undersöka jord-, berg- och grundvattenförhållanden. Syftet med utredningen är att säkerställa att människors hälsa och miljö inte tar skada vid byggnation.

Nu har kommunen precis fått en delrapport av utredningen. Resultatet visar att det inte kommer att krävas någon hänsyn utöver det normala vid byggnation. Kommunen har därför fått okej på att återuppta bygglovsärenden i området. Bedömningen behöver alltså inte invänta att den nya detaljplanen vinner laga kraft.

Alf Olsson, förvaltningschef miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen, Nynäshamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel