Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Därför står tomten mittemot Viaskolan tom"

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens chef Alf Olsson skriver i ett insändarsvar om den obebyggda tomten mittemot Viaskolan.

Insändarskribenten Thompa undrar över det pågående arbetet i hamnen och om den tomma tomten mitt emot Viaskolan.

Fastigheterna mitt emot Viaskolan ägs av en privat fastighetsägare och planen är att det ska byggas bostäder här. Men efter att den nya detaljplanen blivit klar beslutade byggaktören/fastighetsägaren att inte gå vidare med byggnationen. Orsaken var bland annat en nedgång i konjunkturen.

Glädjande nog har byggaktören under hösten meddelat kommunen att de har för avsikt att sätta igång arbetet igen för att kunna börja bygga bostäder! Det är ännu för tidigt att säga något om tidplan men förhoppningsvis kan bygget sätta igång igen under nästa år.

I hamnen bredvid pendeltågsstationen ska det byggas en ny offentlig toalett. Toaletten ska också byggas ihop med en pumpstation som flyttas från annan plats. Arbetet påbörjades innan sommaren och enligt den ursprungliga planeringen skulle gräv- och schaktningsarbetet vara klart redan innan semesterperioden.

Under arbetets gång upptäcktes dock att arbetet var mer komplicerat än väntat – geotekniska förhållanden med lermark i kombination med en mängd äldre kablar från det gamla hamn- och banområdet har gjort att arbetet inte kunnat fortskrida som planerat. Vi har bland annat varit tvungna att invänta godkännande från Trafikverket för att få lova att stadga upp i och runt gropen. Det godkännandet har vi nu fått och planen är att komma igång med spontningsarbetet i nästa vecka och schaktarbetena efter julhelgerna.

Alf Olsson, förvaltningschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel