Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "De förtöjda båtarna ska bort från Natura 2000-stranden"

Kommunekologen Hanna Lilja skriver i ett insändarsvar att Nynäshamns kommun arbetar för att få bort de förtöjda båtarna från Natura 2000-stranden i Örens naturreservat på Torö.

Svar på insändare om Natura 2000-stranden.

En insändarskribent har synpunkter på hur besökare beter sig vid en så kallad Natura 2000-strand i Örens naturreservat på Torö.

Det är mycket riktigt så att det inte är tillåtet att förtöja båtar här och vi arbetar just nu med att se till att de flyttas.

Däremot finns det inget i bevarandeplanen för Natura 2000-området, eller i reservatsföreskrifterna, som förbjuder tältning. Vi bedömer inte heller att slitaget är så stort att det skulle motivera en ändring av reglerna.

Som vanligt gäller dock att alla är skyldiga att ta hänsyn till både människor, djur och natur i det område man besöker. Och hit måste väl anses höra att gå på toaletten en bit ifrån upptrampade stigar, men allra helst använda de torrdass som finns utplacerade i naturreservatet.

Hanna Lilja, kommunekolog, Nynäshamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel