Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Den faktiska sanningen behöver lyftas

Jag vaknar upp med ett antal sms och mail gällande de feta rubrikerna.

Den 13 januari har Vänsterpartiet årsmöte. Redan innan får jag sms med tre ord, "kommer du idag?", av gruppledaren.

"Japp, är på väg, hoppas att jag hittar" Väl där en trappa upp så har de flesta kommit. Redan då känner jag in atmosfären, min känsla går till Ishotellet i Jukkasjärvi. Man kunde ta på den iskylan i salen. Alla var tysta, blickade endast ner på dagordningen. Halvvägs in på programmet till röstning så händer mycket märkliga saker. Folk lämnar rummet, det pågår något ute i korridoren. Väl tillbaka så kommer nästa skumma grej. Två gruppledare viskar att de vill prata med mig. Det är där och då läckan släpps om att jag ju är dömd för Xxx. Chock och paniken sätter raketfart igång alla celler. Jag skriker "Neej, vad menar ni?!" Hen säger att du måste sluta med allt. Inget mer inflytande.

Jag frågar: När fick ni kännedom, varför har ni inte sagt något? Vetat någon vecka var svaret. Frågan om varifrån de fått det utlämnas icke var deras slutord.

Tiden efter minns jag mycket lite om. Ett läkarteam kom och bad mig vila och pausa från partiet.

Några dagar senare var det full faktakoll. Vad säger regelverket, samtal, mail med Stockholmsdistriktet, kommunen, vår jurist med flera. Alla är eniga: Ingen kan påtvinga dig att lämna ditt uppdrag, vi ser dig så som du visat dig hos oss med ett stort engagemang, full av idéer, närvarande på alla våra träffar.

Tack alla.

Allas lika värde

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel