Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Den som har provat en elcykel kan aldrig återgå till en antik variant"

Arne Spetz skriver i en insändare om fördelen med att cykla i Nynäshamn och om det positiva med att ha en elcykel.

Reaktion på Per Georéns cykelutmaning i NP.

Cykel i Nynäshamn är lika självklart som senap på korven (utom när man ska köra hem trallvirke från XL Bygg). Engelskan vet precis vad det handlar om: "A match made in heaven."

Per Georén propagerar förtjänstfullt för ett flitigt bruk av det ideala träningsredskapet, som får hjärtat att trumma och sinnet att brista ut i lugna ballader. Magister Georén på sin cykel är en mycket god talesman för alla oss som inte har bilen som förstaval vid förflyttning inom staden.

I NP:s lovsång till cykeln smög det dock in sig ett par falska toner från trubaduren själv. Elcykeln lystes i bann och hölls upp som ett varnande exempel för "riktiga" cyklister. Detta är fake news, gott folk!

Efter mer än 650 mil på min eldrivna springare vet jag bättre – en elcykel tar dig, vare sig du vill eller inte, till cyklingens sjunde himmel där varken motlut eller motvind finns och solen alltid ler. Den som provat en cykel med batteri kan aldrig återgå till sin antika variant, man är fast för livet.

Käre Per, efter din premiärsegling med er katamaran tror jag inte att du sa: "Jaha, nu kan vi det här, var är vår eka?"

"Små grodorna" på blockflöjt eller med full symfoniorkester – det är cyklistens val år 2020.

Per, tack för ditt engagemang för cykelåkningen, jag är med dig i kampen för en stor och glatt trampande folkrörelse som tar klimathotet på allvar.

Arne Spetz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel