Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Enda partiet som lovar lägre skatter för alla pensionärer"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i en insändare om skattesänkningar för pensionärer.

Nynäshamn är en kommun med en stor senior befolkning som har jobbat hela sina liv och bidragit till Sveriges välfärd. Visst är det då rimligt att de förtjänar mer i sin plånbok? Efter årsskiftet kommer nuvarande regeringens förslag att trädas i kraft och vi vill ta tillfället i akt att dela med oss av vår syn på detta och vår moderata politik som faktiskt skulle gynna våra pensionärer.

Moderaterna har gjort sin största satsning på pensionärer någonsin under hösten. Vårt parti föreslår en skattesänkning på nästan 9 miljarder kronor för enbart pensionärer vilket innebär hundralappar mer i plånboken som skulle göra skillnad i mångas vardag. Denna satsning är dubbelt så stor som nuvarande regeringens föreslagna skattesänkning för pensionärer som kommer vid årsskiftet.

Den skattesänkningen som moderaterna föreslår innebär även sänkt skatt för alla pensionärer medans regeringens förslag enbart gäller för de som har en pension på över 17 000 kronor i månaden, alltså en väldigt liten del av alla seniorer. Tyvärr innebär nuvarande beslut att majoriteten av kvinnliga pensionärer inte får en skattesänkning av regeringen och därmed inte får mer pengar. Vi moderater tycker detta är orättvist. Vi vill att alla seniorer ska få mer i plånboken och inte enbart de med en pension över 17 000.

Med moderaternas förslag hade alla med en pension på 13 000 – 17 000 i månaden fått 270 kronor mer i plånboken. För en pensionär med enbart garantipension hade moderaternas förslag kunnat ge en skattesänkning på upp till 160 kronor.

Vi anser att en skattesänkning för alla pensionärer är viktig av flera anledningar. Dels blir det mer i plånboken för personer som kan göra en stor skillnad i deras vardag och liv, sedan bör det också ha lönat sig att jobba hela livet och att ha bidragit till vårt lands välfärd. Vi hoppas att våra pensionärer i kommunen tänker till innan rösten läggs i lådan inför valet 2022.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel