Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Endast byggföretagen och kommunledningen vill ha höghusen

Annons

Daniel Adborn försvarar i en insändare kommunens kritiserade beslut att bygga ett flertal höghus i Nynäshamn. Det behövs fler invånare och förtätning är enligt Adborn det enda rätta. Men måste en förtätning av bebyggelsen verkligen ske med tio- och tjugovåningshus?

Jag bor inte i något av de aktuella kvarteren men frågan jag ändå ställer mig som kommuninvånare är om de beslutade höghusen utgör en rimlig utveckling av stadsbilden? Varierad bebyggelse är bra, skriver Adborn, men Magnolias och BTH:s storskaliga projekt liknar inget annat i kommunen. Det finns många stora bostadskomplex i Stockholmsområdet, men hur vill vi som bor i den här staden att den ska se ut?

Oaktat vad Adborn skriver har jag svårt att se dessa två projekt som en genomtänkt utveckling av Nynäshamns stadsbild. Det ligger närmare till hands att tro att högre hus helt enkelt ger större ekonomiska vinster för byggföretagen. Placerar du dessutom skyskraporna på en av Nynäshamns högsta punkter eller vid vattnet får byggföretagen inte bara sälja lägenheter utan också utsikten och omgivningen.

Bara någon vill bygga bostäder hurrar kommunledningen. Men det är din utsikt och din omgivning som kommunen har sålt ut.

Hade det inte varit rimligare om Nynäshamn hade fått utvecklas mer varsamt, som den småskaliga skärgårdsstad det ändå faktiskt är? Jag vet mitt svar på den frågan.

Skärgårdsbo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel