Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ensamstående undersköterskor får inte chans att jobba

Duktiga undersköterskor får ingen chans inom äldreomsorgen om de är ensamstående och inte kan jobba kväll och helg, skriver insändarskribenten.

Finns otroligt bra undersköterskor i den här kommunen med bred kunskap och som sprider glädje till de äldre. Men många mammor är ensamstående på heltid som inte kan jobba kvällar och helger och då är det omöjligt att få jobba inom äldreomsorgen för man inte kan jobba kvällar och helger.

Varför ska det vara så? Att vi ensamstående föräldrar inte får chans att jobba? Där även brukarna tycker det är tragiskt att bra undersköterskor inte får chansen till ett jobb. Varför kan man inte godkänna att jobba dagtid för de som verkligen inte har någon annan möjlighet. Där kollegor har samma åsikt som mig. Ska vi som är ensamstående bli undanskuffade som gör ett fantastiskt jobb för de äldre som verkligen lägger fokus på de äldre. Ska det verkligen gå till såhär? Vet många som har det så.

Många ensamstående föräldrar ger upp sina liv för att de inte får chansen att jobba då vi som kämpar, lever ensam med små barn på heltid och inte får chansen att jobba med sitt yrke då man inte är välkommen om man endast kan jobba dagtid. Alla borde veta att det bara är tillfälligt då barn växer och blir större. Att man kan jobba kvällar och helger sen men inte under perioden där barnen inte kan vara ensam hemma. Ska det behöva vara så?

Besviken undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel