Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Erbjud ställplatser för husbilar”

Överallt i landet erbjuds ställplatser för husbilar, men Södertörn är i princip en kal fläck, skriver Sussie Wiström.

Ställplatser för husbilar kan vara en bra reklampelare för kommunen, det kan också ge inkomster till kommunen eller en privatperson.

Vart man än åker i vårt land så finns det ställplatser för husbilar men Södertörn är en kal fläck om man tittar på ställplatsappar som finns. Jo, det finns en på Lövhagens parkering vilket är bra men i övrigt är det tomt.

När man åker husbil och vill stanna till över natten vill man ta en promenad, kanske äta eller dricka något gott och framförallt se staden man kommit till på sin resa. När man kör husbil har man det mesta med sig men erbjuds det till exempel toalett, dusch, sophantering, diskmöjligheter osv så är det ett plus som man gärna betalar för.

I gästhamnen kunde man göra om parkeringen mot golfbanan till ett antal ställplatser som betalas i gästhamnen eller bara ta parkeringsavgift. 10 platser som kostar 150kr/natt ger en bra inkomst under sommarmånaderna för gästhamnen. Överallt när man åker i Sverige så finns det en skylt med ställplatser och efterfrågan bara ökar, vi har stått på massor med ställplatser under åren på åkrar, bondgårdars parkeringar, vid gästhamnar, i skogar osv.

Nu under sommarmånaderna så är det ju hundratals husbilar som ska till Gotland som kanske vill se vår fina stad, varför inte locka med ställplats så kan gäster komma tidigare och gå runt i stan och nyttja alla restauranger, affärer osv. Glad sommar på er alla.

Sussie Wiström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel