Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Evolutionen liknar sagan om grodan som blev en prins

Det finns väl ingen vuxen som tror på sagan om grodan som blev en prins. Men en liknande tro finns det faktiskt många som har. Någon har uttryckt det på följande sätt:

”För 40 miljarder år sedan exploderade ingenting och det gav upphov till universum. På jorden regnade det på bergen och regnvattnet blev till en soppa. Blixt och dunder och solsken tillförde energi så att proteiner bildades. Ur dessa uppstod bakterier och senare grodor, som utvecklades till prinsar.”

Så här uttrycker författaren och föreläsaren Anders Gärdeborn det:

”Evolutionsläran är en av världens största villfarelser någonsin. Dess popularitet beror inte på dess vetenskapliga meriter utan har helt andra orsaker. Därför behöver inte kristna kapitulera för dess anspråk och med skohorn pressa in den i Bibeln. Med Gud som skapare, människan som syndare och Kristus som frälsare får vi en världsbild som är konsekvent, trovärdig och vetenskapligt oantastlig.”

Personligen menar jag att det är just vetenskapen, som har bevisar att Bibelns skapelseberättelse är sann. Hur då? Jo Darwin bekräftar ju, att Bibelns beskrivning om hur skapelsen gick till är korrekt. Sannolikheten att Bibelns författare skulle ha gissat rätt i vilken ordning skapelsen av jorden gick till är helt osannolikt. Skribenten måste ha fått sin kunskap från skaparen själv.

Jag tror att Bibelns skapelseberättelse är sannare än alla de berättelser som vetenskapsmännen har skapat. Så våga ta steget fullt ut och erkänn Kristus, så blir du en kristen.

Major Per Larsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel