Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Evolutionsteorin passar väl in i den bibliska berättelsen

Per Larsson skriver i en insändare om olika synsätt på hur världen har skapats.

Anmäl text- och faktafel

Svar till Anders Lindberg, angående skapelsen.

Anders, visst passar evolutionsteorin väl in i den bibliska berättelsen.

Ja, ursäkta att det här svaret kommer lite sent, men min bortovaro i sommar gjorde att jag missade ditt inlägg, men bättre sent än aldrig, säger man ju.

Jo då, vetenskapens rön idag passar mycket väl in i skapelseberättelsen. Inte ens vetenskapsmännen är överens om tidschemat för jordens utveckling. Att jorden inte skapades på sju dagar är vi väl alla väl medvetna om, även Bibeln, för i 2 Petri 3:8 kan vi läsa: ”En dag är för Herren såsom tusen år”. Troligen var 1000 ett begrepp som stod för en oöverskådlig tidsrymd.

Ett annat problem för vetenskapsmännen är tydligen att när det uppstod nya djurarter uppenbarade de sig helt plötsligt utan synligt släktskap med sin omgivning. Det borde det finnas, om Darwins teori var korrekt.

Visst har du rätt, det kan inte finnas några alternativa sanningar om skapelsen. Majoriteten av vetenskapsmännen är ju rörande överens om att det kan inte vara slumpen som har skapat livet på vår jord. Hur stor är sannolikheten att slumpen skulle kunnat till exempel skapat ett öga. Så vem har rätt? Spekulerande människor, teorierna är många eller Guds profeter? Men med kunskap om sannolikhetskalkylerna väljer jag att tro på profeterna! För syvene och sist så handlar det om tro!

Major Per Larsson, Frälsningsarmén, Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel