Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Färjornas buller stör dygnet runt

Genmäle på kommunens svar på insändare om bullrande färjor med mera.

Mikael Gustafsson, planeringschef på Nynäshamns kommun, har lämnat ett svar som rör bland annat mitt tidigare inlägg i frågan.

Jag tycker om färjorna som ger Nynäshamn sin unika prägel. Så där är inte problemet.

Problemet är buller och avgaser från vissa färjor när de ligger i hamn. Och kan Gotlandsbåtarna använda elström vid kaj, så kan de andra göra det också. Det är inget teknikproblem utan bara ren ekonomi, lathet eller flathet, från såväl rederier, Stockholms Hamnar som kommunen att de andra färjorna inte gör detsamma.

Och det är inte emellanåt som bullret från vissa färjor upplevs som störande. Det är i princip hela tiden och dygnet runt. Så öppna bara ett fönster i kommunhuset när vinden är nordlig, så kan du höra med egna öron. Och tänk då på de kommuninvånare som bor långt ner på Nynäsvägen, på Hamngatan, Båtmansvägen, Skeppargatan och Kaptensgatan. Och vad kommer de nya hyresgästerna i Magnolias nybygge Fyren med omgivningar att säga? Det kommer att bli svårsålt när de upptäcker eländet.

Kräv av berörda parter, för kommuninvånarnas hälsa och trivsel, att alla fartyg snarast drivs med el i hamn. SMHI sade förra veckan att utsläpp från stora färjor i våra hamnar skördar 100 människoliv extra om året. Hälsovårdsnämnden måste kunna göra någonting redan idag och om inte, skriv i så fall nya direktiv!

Vi ska vara en miljövänlig och växande kommun och inte en som utarmar våra invånare.

Home sweet home

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel