Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Fimpar är skadliga för naturen – sätt upp fler askkoppar"

Gymnasieeleverna Joacim Hafrén, Lovisa Modin och Carl Johansson skriver i en insändare om fimpars skadliga inverkan på naturen.

Anmäl text- och faktafel

Cigaretter är inte bara farligt för oss människor och vår hälsa, utan även miljön då en miljard fimpar slängs på gator och torg i Sverige varje år, det motsvarar ungefär 108 ton plast med en nedbrytningstid på 100 år gör det detta farligt även för naturen. Dessutom innehåller cigarettfilter plast som läcker ut farliga ämnen i naturen. Den nya lagstiftningen gör att man får inte röka på offentliga platser längre, vilket leder till att människor istället slänger fimpar på marken.

För att detta problem ska kunna försvinna måste vi se till att det finns tillgång till att slänga cigarettfimpar, på fler platser än det finns idag. Till exempel papperskorgar med askkoppar. Detta skulle leda till att färre människor skulle slänga sina fimpar på marken och fler skulle använda dessa askkoppar istället. Det skulle leda till att mindre farliga ämnen skulle hamna i naturen.

Joacim Hafrén, Lovisa Modin och Carl Johansson, EkJU17, Östra gymnasiet i Trångsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel