Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fler parkbänkar behövs i Nynäshamn

Våren har gjort ett kort besök, vi har haft underbart solsken några dagar. Vi vill ut i solen och friska luften. Vi vill träffa gamla bekanta ”på stan” och ströva runt lite.

Boende promenerar från såväl Estö och Backlura, som från andra stadsdelar till centrum och Sjötelegrafen. Vintergäck och krokus blommar här och där. Äntligen får vi utropa. Men, vi vill ha fler sittplatser runt om i kommunen. Ut med fler parkbänkar och sittplatser. Vi är många som behöver vila eller bara sitta en stund för att se på folklivet. Det måste också finnas tillfälle att komma närmare naturen genom parkerna och grönområdena.

Via bussar kan vi ta oss ut till natursköna områden, som till exempel våra parker, hamnen, Torö och Sorunda. Det finns möjligheter att vimla i vår kommun, men för att kunna utnyttja möjligheterna måste vi få tillfälle till pauser med sittplatser och dylikt. Även vardagsbestyren kräver en sittplats i väntan på färdtjänst, bussar med mera.

Vi behöver inga stiliga, färgglada, konstverk i form av bänkar. Det räcker med enkla, robusta parkbänkar.

Hoppas att vi syns ute på nya fräscha bänkar.

Pensionärspartiet i Nynäshamn, PPiN.

Britt-Marie Jacobsson

Läs också: Angående sönderslagna parkbänkar – huvudregeln är att brottslig handling ska polisanmälas

Läs också: Ängsblommor, träd och sittplatser – grönt ljus för ny park i Stora Vika: ”Ska hålla i 100 år”

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel