Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Flera män i Nynäshamn har dålig koll på trafikreglerna"

En insändarskribent tycker att flera män som kör bil i Nynäshamn är dåliga på att visa hänsyn i trafiken.

Anmäl text- och faktafel

Grattis Nynäshamnare, ni vann igen! Trots att året ännu inte nått sitt slut är på grund av ett ointagligt försprång den prestigefyllda tävlingen "Sveriges sämsta bilförare" redan avgjord.

Jag körde idag längs Centralgatan på väg mot Alkärrsplan. Vid korsningen Fredsgatan kommer en man från Alkärrsplan som ämnar svänga vänster in på Fredsgatan. Jag fortsätter att köra i gångfartshastighet och får då ilsken blick från den äldre mannen som sannolikt tycker att jag kör för långsamt. Jag ignorerar detta men fortsätter vara fascinerad över att det alltid är samma grupp som väljer att uppträda på samma sätt i trafiken. Aldrig kvinnor.

Ja, jag vet. Gångfartshastighet är ett flerstavigt ord, inte så lättförståeligt för alla. Kommunens information är visserligen pedagogisk, men vad hjälper det?

Jag stannar självklart för de, oftast kvinnor, som alltid tittar upp mot trafiken och dessutom alltid tackar för att jag visar hänsyn/sunt förnuft.

Tänk om alla dessa män kunde lära sig av de alltid klokare kvinnorna inte bara i trafiken.Men,det är troligen att be om för mycket.Kanske bättre att köpa en större,mer bensinslukande tyngre jeep och anpassa sig till att jag då knappast behöver oroa mig för skador på mig eller bilen om "topplocket går".. ? Kram

Luttrad bilförare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel