Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förälder: ”Svårt att orka med skoldagen när maten tar slut”

En förälder riktar i en insändare kritik mot att maten inte räcker till för Gröndalsskolans och Humlegårdsskolans elever.

Anmäl text- och faktafel

Nu har skolorna kommit igång i barnen kämpar på. Men hur ska barnen på Gröndal och Humlan orka med dagen när vissa knappt får någon mat och ibland ingen lunch alls? Gröndalskolans matsal är som ni säkert vet under renovering och lunch får barnen äta på sjukhuset i gamla folktandvårdens lokaler. Lunchen kommer från gymnasiet som jag har förstått det och verkar tydligen inte räcka åt skolornas alla barn.

Jag är upprörd när jag får höra av barnen att vissa inte fått tillräckligt eller ens någon mat alls.

Hur är detta ens acceptabelt undrar jag och varför görs inget åt saken? Kan man inte erbjuda yoghurt/fil och flingor eller nånting annat om maten tar slut?

Blir så arg när jag hör det diskuteras om skolfrukost, när det inte ens fungerar att utfodra lunch ordentligt.

Skolorna förfaller på många sätt och barnen är de som får lida.

Jag är extremt besviken på hur allt med mögelskador, renoveringar med mera hanterats i den här kommunen sedan länge. Detta spär bara mer salt i såren. Man säger att barnen är vår framtid, men det känns verkligen inte som man tänker så här.

Nettan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel