Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Framtiden för Örens naturreservat avgörs nu"

En insändarskribent skriver om vikten av det unika naturreservatet Ören på Torö.

Det ryktas om att ett antal handlingar är framtagna angående kommunens helt unika Örens naturreservat på Torö, samt att politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden inom en mycket snar framtid ska fatta beslut i flera ärenden som är helt avgörande för reservatets framtid.

Det har länge pågått ett inte helt laglig byggande intill och på naturreservatet och kommunens mark. Detta har och riskerar att fortsätta förvandla den unika miljön till något helt annat än det unika område det än gå var och fortfarande kan återställas till. Nu är det upp till kommunens politiker att värna om vårt unika naturområde och säkerställa att de fortsätter fungera som det naturreservat som en gång bildades.

Nu är det hög tid för politiker att ta det ansvar som kan förväntas för att skydda denna helt unika och känsliga miljö för oss och för kommande generationer. Detsamma gäller för oss medborgare. Vi måste uppmärksamma det som sker och kräva av våra folkvalda politiker att det tar sitt ansvar både för att skydda den känsliga naturen och för att vi och våra efterlevande ska få möjlighet njuta av denna unika miljö under en lång tid framöver.

Ligg på er folkvalda och se till att de tar sitt ansvar!

En av många som värnar om och njuter av vår fantastiska natur

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel