Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Från visselblåsare till rättshaverist

År 2011, innan vi visste vad uttrycket visselblåsare var, gick Musikevenemang Södertörn till ett av kommunalråden i Nynäshamns kommun med papper som visade att ett företag fakturerade kommunen men inte registrerat någon F-skattsedeln det vill säga inte betalade skatt för det som fakturerades. Vi fick ingen återkoppling mer än svar att det var känsligt.

Musikevenemang Södertörn har begärt att få träffa kommunstyrelsen i 15 minuter för att visa dokument som visar på skattebrott, men fått avslag. Musikevenemang Södertörn har kontaktat vår lokala tidning, som i mejl meddelat oss att de inte har en halvtimme över för att ta del av detta,

Nu är vi två som driver Musikevenemang Södertörn kallade rättshaverister av flera personer. Rättshaverist kan väl inte var den som vill att sanningen ska redovisas, utan de som förnekar och till och med ljuger i domstol? Ett av våra kommunalråd sa i domstol att ”enligt kommunen så har företaget som anmäldes sina papper i ordning". (förhöret finns inspelat av tingsrätten).

Sju år senare är Musikevenemang Södertörn i process i Svea Hovrätt med två mål. Kommunledningen har haft sju år på sig att agera i ärendet, fortfarande idag har man inte gjort en ordentlig utredning. Om ni anser eller tror att Musikevenemang Södertörn har fel, ta ut dokument (med diarienr. KS2013/0141/059-108) diarieförda av kommunens kanslichef den 15 mars 2018. Dessa handlingar har kommunjuristen sagt följande om ”vi har diariefört men valt att inte gå vidare i ärendet”.

Läs igenom dessa handlingar noga och kontakta Musikevenemang Södertörn så får ni visa oss varför de inte ska gå vidare i ärendet. Det finns politiska ledare som undrar varför vi inte ger upp, jag skulle vilja vända på det, varför ger inte kommunledningen upp att skydda de brott som påvisades redan år 2011. (Påvisade brott är stöld av skattebetalarnas pengar).

Ett råd till alla framtida whistleblowers: Tänk er för innan ni anmäler något, det kan ju vara någons vän, partikamrat eller släkting som ni anmäler. I vårt fall fungerade inte visselpiporna. Det var inte så här vi hade trott det skulle bli när vi anmälde detta 2011. Vi är inga elaka människor men vi trodde att rättvisa och demokrati fanns Nynäshamns kommun.

Ken Carlsson, Musikevenemang Södertörn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel