Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gynekologi är ingen lyx utan vård för ett fortsatt liv

Artikel 8 av 10
Hotet mot gynmottagningen
Visa alla artiklar

Håller inte med, det är absolut inte mycket väsen för ingenting som en insändare skriver i NP. Har inte läst föregåendes insändare men jag har själv tänkt länge att påpeka problemet.

Det är nämligen så att gynmottagningen just nu behöver allt stöd de kan få då vissa politiker inte tycker att gynvården är så viktig i Nynäshamn längre, trots att vi har ökat i antal invånare med flera tusen.

Jag har varit patient i Nynäshamn på gyn sedan 1990 då överläkare på Huddinge sjukhus ansåg att jag inte längre behövde gå där utan i närvården för uppföljning livet ut och haft behov av specialistläkare sedan första besöket. Nu blev jag inte kallad detta år på grund av nedskärningen, det vill säga brist på öppettider och bara en tjänstgörande gynekolog (förr två).

Ringde och bad om tid i mars, fick endast telefontid i april? Hur skall man kunna kontrollera status i en telefon! I detta läkarsamtal frågade jag varför endast telefontid, svaret är nedskärningar och en orolig läkare i andra änden som kämpar för mottagningens överlevnad med all rätt. Bokade ny tid i juni och fick endast en telefontid igen då sköterskorna som bokar måste följa politikernas resursunderlag! I mitt fall räcker inte det och sköterskorna har inte all vetskap om enskilda patienters bakgrund som läkaren har.

Har nu bokat en ny tid i september och hoppas på att få bli undersökt fysiskt av en läkare. Förstår verkligen inte att det överhuvudtaget kan finnas som alternativ att minska en vårdinrättnings resurser och tillgänglighet. Gynekologi är en viktig del av kvinnans hälsa och för vissa livsviktig, det är inte rätt att politiker skall avgöra hur vida vi kvinnor behöver den läkarkompetensen här, de har ingen kompetens i ämnet. Gynekologi är ingen lyx utan ren vård för ett fortsatt liv.

Nu får det lov att räcka med alla påhitt om besparingar, sådant här sparar man inte på, ta bort en kostsam politiker istället så har man råd. Det är tråkigt att det finns kvinnor som inte tycker att gyn i Nynäs är viktigt, men tills den dag du själv behöver komma minst en gång per år och träffa DIN läkare hoppas jag att du inte får någon sjukdom och att du kan/orkar resa till Stockholm fortfarande.

Besviken på politiker

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel