Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Hacktorp är helt fel plats för nya seniorbostäder"

Inger Johansson skriver i en insändare om planerna på att bygga nya seniorbostäder vid Villagatan.

Mycket kan förvåna mig numera när det gäller planeringar inom äldrefrågor i vår kommun. Det senaste är att bygga ett äldreboende på ängen mellan järnvägen och Hacktorp.

 Ett äldreboende ska självklart byggas så de boende lätt och självständigt kan gå ut och handla. Dessutom ligger Nynäshamn nära havet. Det vore ju trevligt för oss, äldre invånare om vi också kunde promenera ner till vattnet. 

Om man från kommunens sida tycker att det är lämpligt att bygga ett boende för äldre så långt från de centrala delarna av staden som möjligt finns det ju ängar längre upp mot Ösmo som står oanvända så det saknas inte mark att bygga på, om det ska vara så långt från all service som möjligt.

Äldre människor som väljer att flytta till äldreboende har sällan tillgång till egen bil, och ännu mer sällan brukar vara lämpliga bilförare. Det är inte många som bor i Hacktorp som går till centrum för att handla. Det är till och med för långt för de flesta människor att släpa hem varor från Sjötelegrafen till Villagatan, och då bor dom inte på äldreboende. Dom bor i egna hus, som de flesta sköter helt på egen hand.

Det är mycket vackert, och lugnt i Hacktorp. Jag bodde där själv när barnen var små, med stor trivsel. Det bästa tänkbara när barnen växte upp. Det betyder inte att det skulle passa med ett äldreboende i dessa kvarter.

Alla som arbetar och som planerar äldreboenden vet att dessa ska byggas centralt, och på ett sätt så att  människor har möjlighet att umgås i gemensamma lokaler. Ha aktiviteter av olika slag, äta gemensamt och umgås med de som man trivs med. 

Det är skandal att vi har gemensamma lokaler på Balder som oftast står tomma och där man inte längre kan köpa sin lunch, och äta tillsammans. Sorgligt vill jag säga. Är detta att bry sig om äldre och deras behov?

Nej, öppna upp det redan befintliga lokalerna, restaurangen på Balder och bygg ett nytt boende för äldre, centralt i Nynäshamn, förslagsvis  i Järnvägsparken. 

 Inger Johansson, Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel